fanatyczna223
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2026 14:43 Temat postu: Pękające pięty po całym lecie |
|
|
Po lecie zauważyłam, że moje pięty są w kiepskim stanie. Skóra zrobiła się twarda, miejscami popękana i zaczęła mnie ciągnąć nawet przy zwykłym chodzeniu po domu. Wcześniej myślałam, że wystarczy krem i pumeks, ale to już przestało dawać efekt.
Zaczęłam szukać, co w ogóle robi podolog przy takich problemach, bo nie wiedziałam, czy to już temat dla specjalisty. W różnych miejscach opisy były bardzo ogólne, a dopiero gdy trafiłam na https://ortogenic.pl/uslugi/podolog-wroclaw/podstawowy-zabieg-podologiczny/ to przeczytałam, jak mniej więcej wygląda podstawowy zabieg i co może obejmować. Fajne było to, że mogłam sobie poukładać, od czego w ogóle zacząć. Dzięki temu lepiej zrozumiałam różnicę między zwykłym pedicure a działaniem bardziej podologicznym.
Nadal jednak nie mam pewności, czy przy popękanych piętach taki podstawowy zabieg zwykle wystarcza, czy potem i tak trzeba chodzić regularnie. Zastanawiam się też, jak długo utrzymuje się efekt, jeśli ktoś ma skórę, która szybko rogowacieje.
Miałyście podobny problem z piętami? I czy po pierwszej wizycie faktycznie poczułyście dużą różnicę? |
|